četrtek, 18. avgust 2011

Usnjene sedežne garniture in domače živali

Marsikdo si življenja brez prikupnih in ljubečih domačih živali ne bi znal prestavljati. Ta živahna mala ali malce večja bitja nam polepšajo dan, ko s svojimi nedolžnimi očmi zrejo v nas in si želijo nič več kot le pocrkljati se. Torej so domači ljubljenčki velikokrat del družine, bivajo pod isto streho kot mi in se, če jim dovolimo, stisnejo k nam na usnjeno sedežno garnituro ko si tam spočijemo.

In kljub vsej lepoti, ki nam jo ponujajo, so domače živali pogostokrat kosmate, in njihova dlaka je lahko v napoto mnogim. Kaj storiti in predvsem kakšno pohištvo si izbrati, da bo to odporno na ostre krempeljčke in živalsko dlako? Vprašanje pa je predvsem, ali je usnjena sedežna garnitura primerna za naš dom, če imamo domače živali.

Je izbira materiala pomembna, da se dlake ne bi zarile v sedežno garnituro? Ali pa nam je pomembnejše, da se ta ne bi  razparala pod praskami ostrih krempeljčkov? Ko so domače živali z nami doma, je idealna rešitev sedežna garnitura, katere material je sam po sebi trajen in odporen na zunanje dogajanje in spremembe, hkrati pa se vanj ne zarijejo živalske dlake in se zlahka čisti. Bistvena je torej nega naše usnjene sedežne.

Usnjene sedežne garniture so po eni strani idealne za vse vrste živalskih dlak. Te se namreč nimajo kam zariti in se jih zlahka odstrani stran iz garniture. Mehka ščetka in suha krpa in težav ni več! Vendar pa je usnjena sedežna garnitura bistveno bolj občutljiva na ostre mačje kremplje, ki se dostikrat pojavijo na njej. Previdno s tem, kajti razpoke na usnju je težko popraviti. Zatorej, v kolikor ste ljubitelj malih kosmatinčkov in sedežnih garnitur obenem, poskrbite, da bodo živali mirno sedele in ležale na njej, za igro pa določite drug prostor, katerega se ne more poškodovati.

nedelja, 14. avgust 2011

Je vaše stanovanje primerno za usnjene sedežne garniture?


Ste se preselili v novo stanovanje ali pa si želite prenoviti starega. V vsakem primeru novo pohištvo od vsakega posameznika zahteva dober premislek za novi nakup. Zadovoljstvo ob uporabi novega pohištva je veliko večje, ko naš pogled uživa ob izbranih kosih pohištva, ki nam dobro služijo še dolgo. Jasna vizualna slika o našem domu je pogoj, da bomo kasneje iskreno zadovoljni. Sledite torej svojemu občutku za oblikovanje in estetiko ter si izberite sebi primerno notranjo opremo.

Stanovanje z usnjeno sedežno garnituro je nekaj posebnega. Odraža staž njenih uporabnikov, izbran okus in občutek za tradicijo, kakovost in trajnost. Usnjene sedežne garniture danes so na voljo v različnih oblikah, slogih in barvah, tako da se za vsakogar najde nekaj primernega. Klasične sedežne garniture z izbranimi  in bogatimi ornamenti, moderne nizke in dolge garniture nenavadnih oblik in barvnih kombinacij, ter preprosti sedežni sestavi iz enobarvnega usnja. Izbira je široka in usnjene sedežne garniture z vsemi prednostmi so na voljo skorajda vsakemu. Vprašanje je le, ali je vaše stanovanje primerno za takšne sedežne garniture?

V kolikor z vami v stanovanju živi še mlada mačka z ostrimi in dolgimi krempeljčki, raje dvakrat premislite, ali bi radi imeli oboje v istem prostoru. Kremplji mačk, še posebno tistih mladih in živahnih, se zlahka zarijejo v mehko usnje in ga hitro poškodujejo. Kasneje pa je takšne poškodbe težko popraviti.

Prav tako premislite ali ni vaše stanovanje morda premajhno za razkošje usnjene sedežne garniture. Ta bi utegnila zasenčiti vse ostale pohištvene elemente, ali pa sploh ne bi prišla do izraza, saj okoli sebe usnjena sedežna garnitura potrebuje prostor, da bi zadihala v svoji polnosti in neverjetni izraznosti.

sreda, 10. avgust 2011

Prednosti sedežnih sestavov (nekotni)

Dnevne sobe so navadno precej podobne ena drugi. Ob steni so postavljene omare, kjer je televizijski ekran, nad njim stoji dvd predvajalnik, na obeh straneh pa postavljene knjige, glasbene in filmske zgoščenke ter spominki. Nasproti televizijskega ekrana je tu obvezna sedežna garnitura, na kateri si spočijemo in poklepetamo z družino ali partnerjem. 

Se je tudi vam že zgodilo, da vam je postalo dolgčas in ste si zaželeli drugačnosti? Dnevna soba lahko z novim sedežnim sestavom postane novi prostor, ki vas pomiri in hkrati vnese novih energij. Ne ozirajoč se na to, ali je prostor dnevne sobe velik ali pa majhen, imajo sedežni sestavi mnogo prednosti pri uporabi. Ker je sedežna garnitura razdeljena na nekaj delov, lahko te elemente prosto postavimo po prostoru dnevne sobe in vnesemo razigrano dinamiko.  Prednost je tudi ta, da so razdeljeni deli precej lažji in niso fiksirani na en prostor v sobi. Torej se jih lahko občasno premesti in ustvari nov videz. Prostor je s takšno sedežno garnituro še vedno prostoren, ima unikatno obliko in lažje diha.

Ne mislite, da mora biti sedežna garnitura sestavljena iz različnih delov iste kolekcije. V kolikor je to le mogoče, si lahko omislite kombinacijo različnih delov, pazite le, da se stili in barve ne bodo preveč mešale med seboj. Pri kombiniranju so vam na voljo usnjeni sestavi sedežnih garnitur, ali sestavi iz drugih materialov.

Sedežni sestavi so na voljo kot fotelji, dvosedi in trosedi.  Pred nakupom si oblikujte skico in jasno vizualno sliko, da vam bo odločitev pri nakupu lažja. Odločite se za pravo kombinacijo sedežnega sestava, saj je to del pohištva, na katerem si boste želeli udobno zlekniti po dolgem in napornem delu.