ponedeljek, 10. oktober 2011

Kakšna sedežna garnitura se najlažje očisti?


Danes poznamo vrsto materialov, iz katerih so sedežne garniture narejene. Od popolnoma naravnih materialov, kot so lan, volna, bombaž, usnje, ali pa umetnih materialov kot so mikrotkanine, najlon, umetno usnje (sky). Zaradi lažjega vzdrževanja in čiščenja so na voljo tudi sedežne garniture, sestavljene iz več vrst materialov. Kombinacije naravnih in umetnih materialov so navadno mehkejše, bolj trajne ter odporne.
            
Sedežna garnitura, ki jo je možno najlažje očistiti, je zagotovo oblečena v pravo usnje ter mikrotkanino. Ker je usnje gladko in težko prepušča vlažne madeže, je usnjeno sedežno garnituro mogoče očistiti kar z vlažno krpo. Tudi sredstva, posebej namenjena čiščenju usnja, so dobrodošla. Mikrotkanine na drugi strani, so že same po sebi odporne in dolgo vzdržljive. Mikro vlakna takšnih sedežnih garnitur se zlahka prilagajajo zunanjim dejavnikom in spremembam. Tudi samo čiščenje je nezahtevno. Mesečno čiščenje sedežne garniture s sesalnikom za prah z mehko in nežno ščetko zadostuje za ohranjanje svežine in mehkobe. Če se na mikrotkanini pojavijo mokri madeži, se jih najprej popivna s suho krpo nato pa z vlažno krpo očisti prizadeti del.
              
Dobro je tudi vedeti, da se na svetlih ali temnih enobarvnih sedežnih garniturah madeži hitreje poznajo, kot pa na garniturah, ki so oblečene v pisane ali vzorčaste preobleke. Poskrbite za prilagodljive barve in odporen material in vaše zadovoljstvo bo še dolgo trajalo.

Ni komentarjev:

Objavite komentar