četrtek, 18. avgust 2011

Usnjene sedežne garniture in domače živali

Marsikdo si življenja brez prikupnih in ljubečih domačih živali ne bi znal prestavljati. Ta živahna mala ali malce večja bitja nam polepšajo dan, ko s svojimi nedolžnimi očmi zrejo v nas in si želijo nič več kot le pocrkljati se. Torej so domači ljubljenčki velikokrat del družine, bivajo pod isto streho kot mi in se, če jim dovolimo, stisnejo k nam na usnjeno sedežno garnituro ko si tam spočijemo.

In kljub vsej lepoti, ki nam jo ponujajo, so domače živali pogostokrat kosmate, in njihova dlaka je lahko v napoto mnogim. Kaj storiti in predvsem kakšno pohištvo si izbrati, da bo to odporno na ostre krempeljčke in živalsko dlako? Vprašanje pa je predvsem, ali je usnjena sedežna garnitura primerna za naš dom, če imamo domače živali.

Je izbira materiala pomembna, da se dlake ne bi zarile v sedežno garnituro? Ali pa nam je pomembnejše, da se ta ne bi  razparala pod praskami ostrih krempeljčkov? Ko so domače živali z nami doma, je idealna rešitev sedežna garnitura, katere material je sam po sebi trajen in odporen na zunanje dogajanje in spremembe, hkrati pa se vanj ne zarijejo živalske dlake in se zlahka čisti. Bistvena je torej nega naše usnjene sedežne.

Usnjene sedežne garniture so po eni strani idealne za vse vrste živalskih dlak. Te se namreč nimajo kam zariti in se jih zlahka odstrani stran iz garniture. Mehka ščetka in suha krpa in težav ni več! Vendar pa je usnjena sedežna garnitura bistveno bolj občutljiva na ostre mačje kremplje, ki se dostikrat pojavijo na njej. Previdno s tem, kajti razpoke na usnju je težko popraviti. Zatorej, v kolikor ste ljubitelj malih kosmatinčkov in sedežnih garnitur obenem, poskrbite, da bodo živali mirno sedele in ležale na njej, za igro pa določite drug prostor, katerega se ne more poškodovati.

Ni komentarjev:

Objavite komentar